Detektabilni proizvodi

Giga d.o.o. uvoznik je i distributer BST detektabilnih proizvoda

Pogledaj proizvode

Što su detektabilni proizvodi?

Proizvodnja i uporaba detektabilnih proizvoda za prehrambenu industriju počela je krajem 80-tih godina prošlog stoljeća kao potreba za lakšim identificiranjem stranih objekata prilikom direktnog kontakta sa hranom. U početku su bile korištene metalne strugotine zaljepljene za predmete kojima se obrađivala hrana, a koje bi aktivirale detektor metala na proizvodnoj traci.

Današnji detektabilni proizvodi su znatno sofisticiraniji, istraženiji, te regulirani od strane mjerodavnih i monitornih agencija.
Osim što moraju biti vizualno, magnetski i rendgenski uočljivi, svi elementi detektabilnih proizvoda moraju biti proizvedeni u jednom komadu, otporni na udarce i savijanja, te neškodljivi za ljudski organizam.

 Razlika između standardne i BST
detektabilne olovke 

Tvrtka BST je jedan od prvih i najvećih proizvođača detektabilnih proizvoda, pionir i lider u usvajanju novih materijala i tehnologija u svojoj branši, dobitnik nagrada u inovacijama za sigurnost hrane, osnivač i ponosni vlasnik certifikata ” Made in Britain “.
BST detektabilni proizvodi zadovoljavaju stroge IFS, EU, FDA, BRCGS, HALAL i KOSHER standarde.

Osim zadovoljavanja standarda regulatornih tijela, BST detektabilni proizvodi su otišli korak dalje:

patentirana detektabilna smjesa iznimno je otporna na savijanje i pucanje, žarkih boja koje su vizualno uočljivije u procesu proizvodnje;

ulošci pisaćeg pribora EU proizvodnje daleko nadmašuju konkurenciju u dužini pisanja, čak i u masnim, vlažnim i hladnim uvjetima rada;

BST antibakterijska Silver-Ion tehnologija permanentno uklanja mogućnost prijenosa bakterija, plijesni i virusa kao što su E.Coli, MRSA, Salmonella i sl. – testirano i potvrđeno u neovisnim laboratorijima.

Iako je trenutno u Hrvatskoj mali broj proizvođača koji se moraju pridržavati visokih standarda o sigurnosti hrane, iznimno nas veseli veliki broj malih i srednjih prehrambenih tvrtki koje su prepoznale važnost ovih proizvoda te ih kontinuirano koriste kako bi zaštitili svoje proizvode od kontaminacije i povlačenje gotovih proizvoda sa tržišta, koje sa sobom ne nose samo financijski trošak, nego i narušavanje ugleda kod potrošača.

Pogledaj BST katalog proizvoda